zondag 13 januari 2013

Nageldesign!


Januari is al volop aan de gang.
De échte winter is voor mijn gevoel alweer over, 
ondanks dat het nog steeds koud is. 
Maar om toch nog in de winterse sfeer te blijven,
 heb ik een winters nagel design voor jou!
Ik heb natuurlijk eerst rondgekeken of er niet al zo'n design was, ik heb mijn best gedaan om het origineel te maken en volgens mij is dat gelukt. Het is erg makkelijk na te maken, iedereen kan het! Lees snel verder! 


Allereerst moet ik eerlijk zeggen dat het er op de foto niet al te charmant op staat. Het ontwerp komt niet echt goed tot zijn recht. Ik meen het als ik zeg dat het ontwerp er in het echt veel mooier uitzag. Ik snap zelf niet hoe het kan dat het er op de foto beetje 'mwah' uitziet. In dit geval moet je me even op mijn woord geloven.

Okee, laten we nu maar beginnen. 
Het recept:
- basecoat/topcoat
- donkerblauw
- lichtblauw
- glitter (grof)
- zwart
- sponsje
- mini penseeltje


Als eerste maak je je nagels vrij van nagellak, duw je je nagelriemen naar achter en vijl je je nagels mooi in de vorm die jij mooi vindt. Daarna breng je een basecoat aan, dit voorkomt dat je nagels gaan verkleuren door de nagellak.Dan beginnen we met het echte werk. Doe een beetje van de donkerblauwe nagellak op een sponsje.
Zet een paar keer een 'stempeltje' op een papiertje zodat er niet teveel nagellak op de nagel komt.
Begin aan het uiteinde van je nagel, hier dep je met het sponsje een paar keer op totdat je de nagel zelf niet echt meer kunt zien, nu bouw je het af tot ongeveer de helft van je nagel. 
Zie het voorbeeld op de foto hierboven.


Nu pakken we de lichtblauwe nagellak erbij. Herhaal hier de stappen die je bij de donkerblauwe nagellak hebt gedaan en dep met je sponsje, maar begin met deze kleur in het midden van je nagel. Zorg ervoor dat de twee kleuren mooi in elkaar overlopen. Zie ook hiervan het voorbeeld op de foto hierboven.


Nu komt het glittergedeelte. Ga met een glitterlakje over je nagels heen, zorg ervoor dat er niet té veel glitter op je nagels komt zodat je de blauwe achtergrond niet meer kunt zien.


Nu gaan we het minipenseeltje gebruiken. Dip je penseeltje in de zwarte nagellak en maak een soort sterretje of bloemetje aan de onderkant in het midden. (warning: vanaf hier zien de foto's er niet erg flatteus uit.)


Nog één stap voordat we aan de topcoat kunnen beginnen. Aan beide zijden van de sterretjes/bloemetjes is een lege ruimte, hier zet je horizontale lijntjes neer.


Et voîla! Topcoat erover en je bent klaar voor vertrek! 
(Wel nog even laten drogen natuurlijk..)
Ik heb op mijn ringvinger een matte topcoat aangebracht voor nét dat ene verschil.
Je ziet hier niet erg veel van, maar het was een leuk idee.. ;)

 Veel plezier met lakken!
.XxX.

12 opmerkingen: