zaterdag 4 mei 2013

DIY choco-aardbeien bonbon's

Ik zat laatst wat te surfen op het internet toen ik een erg leuke Do It Yourself tegenkwam.
Je kon zien hoe je supersimpel chocolade-aardbeien bonbon's kon maken! Nadat ik een paar dagen later chocola en aardbeien had gekocht, kon ik aan de slag! Wil je ook weten hoe je deze bonbon's maakt? Lees dan snel verder!


Echt waar, het is supersimpel!
Het enige wat je nodig hebt is:
- Chocolade (Ik heb twee repen van 200 gram gebruikt)
- Aardbeien (De grote maakt niet uit want je gaat ze toch in stukken snijden)
- Vorm om ijsblokjes in te maken
- Als laatste heb je een vriezer nodig

Als eerste smelt je de chocola (dit kun je au bainmarie doen, maar ik vind het veel makkelijker om de chocola in een schaaltje te doen en dan in de magnetron te plaatsen). Je snijd de aardbeien in stukjes, zodat ze in je ijsblokjesvorm passen. Daarna lepel je een klein beetje chocola in de vorm, stukje aardbei erin en opvullen met chocola. Hierna zet je de vorm in de diepvries. Na een uur zullen ze al wel hard zijn, ik heb ze een paar uurtjes erin laten staan. Wanneer ze dus goed hard zijn, kun je ze eruit halen en smullen maar!


Hierboven en onder zie je dat er stukjes aardbei te zien zijn, dit vind ik zelf juist een leuk effect. Maar mocht je het een echt verrassing willen houden dat er een aardbei in het midden zit, dan moet je voordat je de aardbei in de ijsblokjesvorm legt, wat meer chocola in de vorm gieten. 
Have fun with eating! Yum!
.XxX.

1 opmerking: